The ritual of Yalda

Drömmig bild passande den drömmiga limited edition kollektionen som släpps i höst, från RITUALS.

The ritual of Yalda är inspirerad av den antika persiska traditionen där man samlas med sina nära och kära under årets längsta natt för att göra önskningar och äta återstoden av sommarens sista frukter såsom granatäpple och vattenmelon.

Man samlas för att finna värme, ljus och välmående under årets mörkaste nätter.

Hela serien Yalda ä baserad på den trollbindande essensen av rogivande granatäpple och den uppfriskande aromen av vattenmelon. Båda är kända för sina antioxidativa och lugnande egenskaper, för en hud som ska stråla trots kyla och vinter.

Jag har alltid varit förtjust i Rituals och jag tror att jag kommer hitta ett par nya favoriter även i vinterns limited edition. Har dessvärre inte hunnit dofta och klämma på dem än, men här är några som jag är extra sugen på att inhandla.


Vad sägs till exempel om ett massageljus? Jag har precis köpt en massagebänk hem, så i år är jag extra nyfiken på massageljuset i en vacker keramikkopp. Man låter ljuset brinna någon timme och när det sedan fått svalna något så droppar man den varma oljan i händerna och använder den vid massage. Ljuset kostar 240kr, och min tanke är att när ljuset tagit slut kan man till använda den söta lilla keramikkoppen till exempel till mjölk när man serverar kaffe 🙂

En av traditionerna under Yaldanatten är att önska sig något. Det här har Rituals tagit till sig och skapat en sån fin Wishing box. Ett litet block med papper, där man skriver sin önskan på pappret som man sedan tänder eld på i det lilla kärlet. Önskningen skickas iväg med röken som uppstår och sedan väntar man på sin önskan att slå in. En vacker liten tradition tycker jag. Wishing box innehållande keramikskål, block med papper och tändstickor ligger på 195kronor

I den limiterade serien Yalda släpps även foaming shower gel (95kr), body cream (195kr), fragrance sticks (260kr), scented candle ( 225kr), bath bombs (145kr), kitchen set med handtvål och handcreme (225kr) samt te (60kr)

Tror att jag redan hittat ett par produkter som ska bli julklapp dessutom 🙂

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *