Nyheter från IDUN

Tidigare idag var jag på en intim och god lunch på TAK tillsammans med IDUN

MUMS! ⬆️⬆️⬆️

IDUN är det svenska mineralbaserade märket som trots sin ringa ålder (9år den 8/3-20) tagit plats bland höjdarna på den svenska marknaden (och klättrar stadigt uppåt i övriga världen)

Märket lanserades med den känsliga huden som fokus och används idag av både kvinnor, män och hen, som vill ha kvalitativa produkter med ett sjysst innehåll och ingredienser som gör gott för huden.

Från att ha börjat med en liten serie mineralbaserad makeup har märket idag vuxit till att innefatta mineralmakeup i både pulver, flytande och fast form. Märket har också en egen hudvårdsserie och hårvård. Till exempel det första svanenmärkta torrschampot som jag tidigare skrivit om här

Nu får mascarafamiljen tillökning i form av all-in-one mascaran LIV

Med all-in-one menas att den här mascaran har de vanligaste effekterna man efterfrågar av sin mascara (men som vanligtvis är antingen eller). LIV är både förlängande, volymgivande OCH böjande. Bristen är gjort av gummi med små små gummitrissor ända ut på toppen av borsten, för att komma åt även de kortaste fransarna. Den är berikad med jojobaolja som stärker och återfuktar fransarna och är dessutom vegansk. Precis som med alla IDUNs produkter för ögonen så är även denna oftalmologiskt testad.

Mascaran innehåller hela 12.5 ml och det rekommenderade priset är 219kr

Den kommer säljas exklusivt online till att börja med, vilket en annan deltagare på lunchen frågade varför? Och svaret var klockrent! IDUN har verkligen tänkt ett steg längre i sitt hållbarhetstänk.

Om de skulle lansera mascaran direkt i fysisk butik, skulle det innebära att de antingen behöver plocka bort en befintlig produkt, alt byta ut samtliga ställ på 900 apotek. Om en bricka i stället har plats för 9 mascaror och en 10e lanseras, så måste brickan bytas ut. Det innebär produktion av ny bricka, leverans och frakt av den nya brickan, returfrakt eller kassering av den gamla brickan. Med andra ord; ett negativt avtryck och påverkan på miljön.

Istället väljer man att först lansera nyheten online, för att se hur den tas emot och om den säljer så bra som man hoppats, för att i ett senare stadie se över om man vill byta ut brickan. Bra va?

Mascaran LIV lanseras på IDUNs 9e födelsedag och internationella kvinnodagen den 8/3.

Jag fick med mig mascaran hem och kommer prova den redan imorgon!


Som ett led av sitt hållbarhetstänkande och avtryck på miljön, så har IDUN även sett över hur man kan förbättra förpackningarna på sina produkter och därför kommer hudvården att i maj lanseras om med uppdaterade förpackningar och en förbättrad formula. Genom att byta till grön-PE plast (inte som i färgen grön utan grön som i återanvänd) i förpackningarna till hudvården så har man lyckats minska användningen av plast med hela 78% !!! Wow! 👏 PE-plast är ett material som tillverkas av restprodukter från sockerrörsbaserad etanolproduktion och är en förnybar råvara. Den är också 100% återvinningsbar!

DESSUTOM flyttar man nu hela produktionen av både förpackning och formula till Sverige vilket innebär en minskning av koldioxidutsläpp med hela 98% !!!!

Jag säger bara HEJA IDUN som tar sitt ansvar och som gör allt de kan för att bidra till mindre påverkan på vår miljö.

I hudvården byts så alla förpackningar ut, med undantag för rengöringsmoussen och oljan. Detta på grund av hur produkten ska te sig i konsistens, till exempelmoussen behöver den typen av konstruktion för att bli just en mousse, men man tittar på nya lösningar även här.

Som bonus, i och med den minskade andelen plast så blir också produktionen billigare vilket resulterar i ett lägre pris för konsumenten 😍 win-win-win med andra ord!

Den nya och uppdaterade hudvården lanseras under maj månad. Mer om hudvården kommer jag därför skriva om lite längre fram.

I maj lanseras också IDUNS allra första creme med solskyddsfaktor; SOLSTRÅLE

SOLSTRÅLE är en all- in-one ansiktscreme med spf25. Den har en lätt, snabbabsorberande formula som fungerar som både ansiktscreme och primer i ett. Förutom att den skyddar mot både UVA & UVB strålning, så innehåller den också 3% niacinamide som stärker hudbarriären samtidigt som ingrediensen bidrar till att minska både porer och fina linjers synlighet.

SOLSTRÅLE lanseras i maj och kommer kosta 249kr för 30ml.

Tyvärr har jag ingen bild på SOLSTRÅLE då förpackningen inte var helt klar än, men jag har fått med mig ett labbprov på produkten för att kunna börja prova redan nu så håll tillgodo!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *