Recension OLAPLEX hemmabehandling

(Det här inlägget är omdirigerat från min förra sida)

För några veckor sedan (maj 2015) var jag på lanseringsevent för OLAPLEX i Sverige och med spänning har jag nu använt hemmabehandlingen en gång i veckan under tre veckor.


OLAPLEX no3 hemmabehandling är en creme som appliceras på blött, handdukstorkat hår. Man ska inte schamponera håret innan behandlingen, utan bara skölja igenom med vatten och sedan torka lätt med handduk. Man applicerar sedan en generös mängd OLAPLEX no3 hemmabehandling i hela håret ända från rötterna och ut i längder och toppar. När man fördelat ut produkten jämnt i hela håret så kammar man igenom det en gång för att få ut produkten jämnt. Sedan ska produkten sitta i håret i MINIMUM tio minuter. Om håret är mycket skadat kan man efter tio minuter applicera ytterligare produkt. Man kan också applicera OLAPLEX no3 hemmabehandling före sänggåendet och sedan låta det verka under natten. Efter verkningstiden sköljer man ur produkten och schamponerar sedan håret som vanligt.

OLAPLEX no3 hemmabehandling förbereder håret för kommande kemiska behandlingar på salong (eller hemma) så som till exempel blekning, färgning, permanent och så vidare. Hemmabehandlingen passar för alla som av någon anledning har skadat hår. Det må vara för att man gjort många kemiska behandlingar på håret eller att man använder värmeverktyg, oavsett så hjälper OLAPLEX håret att bli starkare, friskare och mindre skört. Läs gärna mer om OLAPLEX salongsbehandling och vad OLAPLEX är i inlägget här

Min första tanke när jag såg konsistensen på OLAPLEX hemmabehandling var lite frågande, då produkten är relativt lätt i konsistensen och jag undrade hur något så tunt skulle kunna ’rädda’ skadat hår? Mitt hår är normalt sett ganska svårt att reda ut efter tvätt, även om jag använt både balsam och/eller inpackning. Jag har så kallat fint hår, det vill säga tunna strån. Mitt hår har också förändrats väldigt mycket under graviditeten och framförallt efteråt då jag tappat så otroligt mycket hår och det har senaste halvåret känts skörare än någonsin.

Första gången jag gjorde hemmabehandlingen så blev jag så oerhört positivt överraskad! När jag efter tio minuter sköljde ur produkten så var mitt hår så himla mjukt! När jag sedan schamponerade håret så liksom ’lyfte’ håret från hårbotten och det löddrade mer än vanligt. I vanliga fall är mitt hår i princip ett enda trassel när jag sköljer ur schampot innan jag lagt i balsam, men när jag nu sköljer ur schampot så känns håret verkligen utrett. Jag behöver inte alls mycket balsam, tar bara en liten klick i topparna.

Den största skillnaden märker jag när det blir dags att kamma igenom mitt blöta hår för att föna. Det går så smärtfritt och smidigt att jag tappar hakan. Jag kan kamma igenom håret på två sekunder, en process som normalt sett tar flera minuter och som kräver att jag först använder en bredtandad kam eller borste, för att sedan använda en tät kam. Nu går jag direkt på den täta kammen och det är ’nemas problemas’. WOW!

Jag har sammanlagt gjort behandlingen med OLAPLEX tre gånger nu, och mitt hår är i finare skick än det någonsin varit. Det är mjukt och följsamt, det känns tjockare både i sin helhet men även i varje enskilt strå och framförallt så ser det hälsosamt och välvårdat ut! Jag har fått en fin glans i håret och jag tycker till och med att nyansen i håret blivit annorlunda. Det är helt enkelt mitt bästa hår!

Jag är så himla överraskad och glad att jag upptäckt OLAPLEX och jag kommer fortsätta att behandla mitt hår med denna fantastiska produkt!

Läs mer om OLAPLEX på deras hemsida

Om du är frisör och är nyfiken på att jobba med OLAPLEX så ta kontakt med  Baldacci som är den svenska leverantören.

1 reaktion på ”Recension OLAPLEX hemmabehandling”

  1. Pingback: Recension OLAPLEX schampo & balsam – My Blog

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *