Recension OLAPLEX hemmabehandling

(Det här inlägget är omdirigerat från min förra sida)

För några veckor sedan (maj 2015) var jag på lanseringsevent för OLAPLEX i Sverige och med spänning har jag nu använt hemmabehandlingen en gång i veckan under tre veckor.


OLAPLEX no3 hemmabehandling är en creme som appliceras på blött, handdukstorkat hår. Man ska inte schamponera håret innan behandlingen, utan bara skölja igenom med vatten och sedan torka lätt med handduk. Man applicerar sedan en generös mängd OLAPLEX no3 hemmabehandling i hela håret ända från rötterna och ut i längder och toppar. När man fördelat ut produkten jämnt i hela håret så kammar man igenom det en gång för att få ut produkten jämnt. Sedan ska produkten sitta i håret i MINIMUM tio minuter. Om håret är mycket skadat kan man efter tio minuter applicera ytterligare produkt. Man kan också applicera OLAPLEX no3 hemmabehandling före sänggåendet och sedan låta det verka under natten. Efter verkningstiden sköljer man ur produkten och schamponerar sedan håret som vanligt.

OLAPLEX no3 hemmabehandling förbereder håret för kommande kemiska behandlingar på salong (eller hemma) så som till exempel blekning, färgning, permanent och så vidare. Hemmabehandlingen passar för alla som av någon anledning har skadat hår. Det må vara för att man gjort många kemiska behandlingar på håret eller att man använder värmeverktyg, oavsett så hjälper OLAPLEX håret att bli starkare, friskare och mindre skört. Läs gärna mer om OLAPLEX salongsbehandling och vad OLAPLEX är i inlägget här

Min första tanke när jag såg konsistensen på OLAPLEX hemmabehandling var lite frågande, då produkten är relativt lätt i konsistensen och jag undrade hur något så tunt skulle kunna ’rädda’ skadat hår? Mitt hår är normalt sett ganska svårt att reda ut efter tvätt, även om jag använt både balsam och/eller inpackning. Jag har så kallat fint hår, det vill säga tunna strån. Mitt hår har också förändrats väldigt mycket under graviditeten och framförallt efteråt då jag tappat så otroligt mycket hår och det har senaste halvåret känts skörare än någonsin.

Första gången jag gjorde hemmabehandlingen så blev jag så oerhört positivt överraskad! När jag efter tio minuter sköljde ur produkten så var mitt hår så himla mjukt! När jag sedan schamponerade håret så liksom ’lyfte’ håret från hårbotten och det löddrade mer än vanligt. I vanliga fall är mitt hår i princip ett enda trassel när jag sköljer ur schampot innan jag lagt i balsam, men när jag nu sköljer ur schampot så känns håret verkligen utrett. Jag behöver inte alls mycket balsam, tar bara en liten klick i topparna.

Den största skillnaden märker jag när det blir dags att kamma igenom mitt blöta hår för att föna. Det går så smärtfritt och smidigt att jag tappar hakan. Jag kan kamma igenom håret på två sekunder, en process som normalt sett tar flera minuter och som kräver att jag först använder en bredtandad kam eller borste, för att sedan använda en tät kam. Nu går jag direkt på den täta kammen och det är ’nemas problemas’. WOW!

Jag har sammanlagt gjort behandlingen med OLAPLEX tre gånger nu, och mitt hår är i finare skick än det någonsin varit. Det är mjukt och följsamt, det känns tjockare både i sin helhet men även i varje enskilt strå och framförallt så ser det hälsosamt och välvårdat ut! Jag har fått en fin glans i håret och jag tycker till och med att nyansen i håret blivit annorlunda. Det är helt enkelt mitt bästa hår!

Jag är så himla överraskad och glad att jag upptäckt OLAPLEX och jag kommer fortsätta att behandla mitt hår med denna fantastiska produkt!

Läs mer om OLAPLEX på deras hemsida

Om du är frisör och är nyfiken på att jobba med OLAPLEX så ta kontakt med  Baldacci som är den svenska leverantören.

av Dominika Newelska

OM MIG Jag är en milkshake av olika nyanser, som enklast kan beskrivas såhär; Jag har blandat ursprung och är född i Polens huvudstad Warszawa men är Kanadensisk medborgare. Jag har bott i både Polen och Kanada som barn och flyttade till Sverige tack vare pappas volleybollspelande. I Sverige spenderade jag halva min barndom och mina tonår i Blekinge varpå jag har en något knasig dialekt. Jag älskar att resa och har varit i bland annat Thailand, Grekland, Spanien, England, Argentina, Peru, Mexico, Costa Rica, Brasilien, Bolivia, Frankrike, Österrike, Tyskland, Polen, Kanada, Schweiz, USA med mera. Jag flyttade till Stockholm som 20-åring för att uppfylla min dröm om att bli makeup artist och har sedan dess hunnit ta C.I.D.E.S.C.O examen i makeup och utbildat mig till auktoriserad hudterapeut. (Arbetar inte aktivt som hudterapeut idag, men brinner lika mycket för hud&hudvård). Jag är även hårstylist samt har jobbat mycket med naglar. Jag har också gjort en avstickare ett år då jag pluggade pedagogik, näringslära och rättskunskap, men insåg att min passion låg i skönhetsbranschen. Sedan dess har jag hunnit jobba för flera olika makeup-och hudvårdsmärken. Jag har jobbat i butik, med utbildning, som frilans både för Mika’s samt haft eget företag, jobbat på TV, som översättare för ett stort märkes egna tidning och senaste fem åren har jag arbetat som utbildare för en av Sveriges största skönhetsleverantörer, Dermarome, där jag varit utbildare för både Decléor, bliss och senaste åren för ett av mina favoritmärken bareMinerals. En roll där jag utbildat såväl blivande hudterapeuter, makeup artister och frisörer till yrkesmässigt aktiva sådana. Allt ifrån ingrediensteknologi till hygien, massagetekniker, produktkunskap, hud & hudlära, appliceringstekniker och makeup. Allt från baskunskaper till brud, fashion och skönhet. Hösten 2015 valde jag att säga upp mig från mitt arbete som utbildare och är sedan årsskiftet i uppstarten av mitt egna företag som frilans. Jag har blandade uppdrag där en stor del består av jobb på SVT och TV4/nyhetskanalen kombinerat med plåtningar, omslag, reportage, bröllop med mera. Jag arbetar även ideellt för organisationen LOOK GOOD FEEL BETTER. Jag är mamma till världens finaste lille kille och förlovad med min drömprins och vi bor alla tillsammans med vår adoptivhund från Irland. Jag kommer skriva om skönhetsrelaterade saker där jag hoppas kunna inspirera och ge tips, blandat med spännande möten och tankar om livet. Kramar D

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *