MONSUN

Märket är en satsning hos kicks som också är exklusiva med produkterna. Namnet MON|SUN är en lek med orden Monday to Sunday, för produkter som väcker sinnena beroende på veckodag. Vad sägs om till exempel ”whipped wednesday” mitt i veckan?

Såhär beskriver märket sig själva;

MON|SUN är ett skandinaviskt HOME SPA-varumärke som erbjuder kvalitativa hudvårdsprodukter för kropp och själ med ett designuttryck inspirerat av skandinavisk minimalism. Varumärket introducerar fyra välkomponerade hudvårdsserier kombinerat med interiöra detaljer och rumsdofter. Produkterna är framtagna av specialister inom svensk hudvård och innehåller aktiva ingredienser som AHA-syra, niacinamid, papayaenzym, allantoin och betaglukan från havreextrakt. MON|SUN är en förkortning av ”Monday to Sunday”, vilket speglar produkternas förmåga att tillfredsställa veckans alla behov för hud, kropp och själ oavsett tid och plats.

MON|SUN delas in i fyra kategorier som beskrivs såhär;

Mineral & Moist

Den silvergrå serien Mineral & Moist består av fuktgivande och mineralberikade produkter som hjälper till att balansera huden, samtidigt som den har en krispig, upplyftande doft av citrus, ingefära och mysk.

Detox & Antioxidant

Den mjukt pastellgröna serien Detox & Antioxidant har en frisk doft av eukalyptus, mysk och liljekonvalj, som ger en uppiggande energikick.

Calming Oats

Produkterna i den rosatonade serien Calming Oats har en lätt, behaglig och avslappnande doft av fikon, vetiver och vita blommor som för tankarna till den välkomnande atmosfären på lyxiga hotell.

Vitamin & Oil

Den beigeguldiga Vitamin & Oil-seriens produkter vårdar huden och har en lugnande doft av tränoter och örter.

Jag fick hem tre härliga produkter (se nedan bild)

Såhär beskrivs produkterna av företaget;

After hour moist

En krämig fuktkräm som ger näring, berikad med lugnande havre som lugnar huden. Den ultimata helglyxen. Tillverkad i Sverige och 100% vegansk. För normal till torr hud. Doften ”Figs and White florals” med noter av jasmin, fikon och vetiver påminner om den välkomnande atmosfären på ett lyxigt hotell.

225ml kostar 119kr

8 am power polish

En djuprengörande kroppsskrubb med exfolierande AHA och renande korn för effektiv daglig rengöring. Ger en fräsch och len hud med fin lyster. Tillverkad i Sverige och 100% vegansk. För normal hud. De fräscha noterna från eukalyptus, mysk och liljekonvalj för tankarna till ett lätt gryningsregn på blad av mynta.

225ml kostar 149kr

whipped Wednesday

En fjäderlätt och mjuk kroppskräm för en lyxigt vardagsupplevelse. Berikad med antioxidanter från alger som återfuktar huden och gör den silkeslen. Tillverkad i Sverige och 100% vegansk. För normal hud. De fräscha noterna från eukalyptus, mysk och liljekonvalj för tankarna till ett lätt gryningsregn på blad av mynta.

200ml kostar 149kr

I de flesta fall när jag får flera produkter från ett märke så brukar jag fastna lite extra för någon av dem, men i det här fallet tycker jag likvärdigt mycket om dem.

Serien detox&antioxidant med beskrivningen ”light rain on mint leaves” ligger liiiite högre upp på favoritlistan tack vare vetiver (ett gräs) i innehållet. Jag ÄLSKAR vetiver!

Jag älskar dofterna, konsistenserna och att hela sortimentet är veganskt!

I sortimentet finns body lotions, kroppsmask, peeling, doftljus och superfina doft diffusers i en glasflaska med en tjock träpinne som sprider en försiktig och mjuk doft. Förpackningarna är snygga och praktiska, och prisklassen är jättebra!

Jag kommer absolut vilja prova fler produkter från MON|SUN Just nu har Kicks dessutom 20% på hela märket.

Kanske hittar du en ny favorit?

av Dominika Newelska

OM MIG Jag är en milkshake av olika nyanser, som enklast kan beskrivas såhär; Jag har blandat ursprung och är född i Polens huvudstad Warszawa men är Kanadensisk medborgare. Jag har bott i både Polen och Kanada som barn och flyttade till Sverige tack vare pappas volleybollspelande. I Sverige spenderade jag halva min barndom och mina tonår i Blekinge varpå jag har en något knasig dialekt. Jag älskar att resa och har varit i bland annat Thailand, Grekland, Spanien, England, Argentina, Peru, Mexico, Costa Rica, Brasilien, Bolivia, Frankrike, Österrike, Tyskland, Polen, Kanada, Schweiz, USA med mera. Jag flyttade till Stockholm som 20-åring för att uppfylla min dröm om att bli makeup artist och har sedan dess hunnit ta C.I.D.E.S.C.O examen i makeup och utbildat mig till auktoriserad hudterapeut. (Arbetar inte aktivt som hudterapeut idag, men brinner lika mycket för hud&hudvård). Jag är även hårstylist samt har jobbat mycket med naglar. Jag har också gjort en avstickare ett år då jag pluggade pedagogik, näringslära och rättskunskap, men insåg att min passion låg i skönhetsbranschen. Sedan dess har jag hunnit jobba för flera olika makeup-och hudvårdsmärken. Jag har jobbat i butik, med utbildning, som frilans både för Mika’s samt haft eget företag, jobbat på TV, som översättare för ett stort märkes egna tidning och senaste fem åren har jag arbetat som utbildare för en av Sveriges största skönhetsleverantörer, Dermarome, där jag varit utbildare för både Decléor, bliss och senaste åren för ett av mina favoritmärken bareMinerals. En roll där jag utbildat såväl blivande hudterapeuter, makeup artister och frisörer till yrkesmässigt aktiva sådana. Allt ifrån ingrediensteknologi till hygien, massagetekniker, produktkunskap, hud & hudlära, appliceringstekniker och makeup. Allt från baskunskaper till brud, fashion och skönhet. Hösten 2015 valde jag att säga upp mig från mitt arbete som utbildare och är sedan årsskiftet i uppstarten av mitt egna företag som frilans. Jag har blandade uppdrag där en stor del består av jobb på SVT och TV4/nyhetskanalen kombinerat med plåtningar, omslag, reportage, bröllop med mera. Jag arbetar även ideellt för organisationen LOOK GOOD FEEL BETTER. Jag är mamma till världens finaste lille kille och förlovad med min drömprins och vi bor alla tillsammans med vår adoptivhund från Irland. Jag kommer skriva om skönhetsrelaterade saker där jag hoppas kunna inspirera och ge tips, blandat med spännande möten och tankar om livet. Kramar D

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *