I WANT BODY – ELEVEN Australia

ELEVEN Australia är ett relativt ungt märke som grundades 2011 med Miracle hair treatment. Idag har märket 27 produkter i sin portfölj och samtliga produkter är dessutom icke djurtestade och veganska.

Bakom märket står den fyrfaldige ”årets frisör” (i Australien) Joey Scandizzo och den australiensiske ”årets fotograf” Andrew O´Toole.

Under sina yrkesår både i salong och på plåtningar, modevisningar med mera, så kände Joey behovet av lättanvända och lättförståeliga produkter som kunde användas både av professionellt arbetande i branschen men som också skulle tilltala konsumenten. Med mottot; ”Haircare doesn´t need to be complicated, it just needs to work” (Joey), så föddes ELEVEN Australia.

För effektiva produkter krävs effektiva ingredienser, och några av ingredienserna som används i ELEVEN Australia är

 • Avokadoolja
 • Organiskt odlad gurka
 • Hydroliserat veteprotein
 • Hydroliserat sojaprotein
 • Papayaextrakt
 • Australiensisk macadamianötolja
 • Silkesaminosyror
 • Kokosnötsolja
 • Sheasmör
 • Arganolja

ELEVEN Australia is the fresh approach to hair care, and was co-created by creative directors and icons in the industry – four-time Australian hairdresser of the year Joey Scandizzo, and Australian photographer of the year, Andrew O´Toole.

Joey´s motto is; ”hair care doesn´t need to be complicated, it just needs to work”.

Effective products come from effective ingredients. That´s why ELEVEN Australia´s range contains;

 • Avocado oil
 • Organic cucumber
 • Hydrolysed som protein
 • Hydrolysed wheat protein
 • Papaya extract
 • Australian macadamia nut oil
 • Silk amino acids
 • Coconut oil
 • Shea butter
 • Argan oil

Products are PETA approved, packaging recyclable and formula paraben free. What´s not to love?

Jag har redan hittat två favoriter från märket och de är i serien för volym.

I WANT BODY VOLUME FOAM är ett lättviktigt skum för att ge håret fyllighet, kontroll och textur. Beroende på hårets längd, så tar man 2-4 pump och fördelar ut jämnt i fuktigt hår. Föna sedan håret torrt. Produkten är både vegansk och glutenfri, och en flaska på 200ml kostar 200kr. Jag älskar den här då den får mitt annars så tunna och flygigt hår att kännas fylligt utan att det blir fett eller tungt.

This is a light-weight mousse that adds volume, texture and control to hair. Depending on lenght of hair, apply 2-4 pumps of product to damp hair. Blow dry. The product is both vegan and gluten free and a bottle of 200ml is 200SEK. I love this mousse, as it makes my otherwise thin and unruly hair feel fuller but without weighing it down or making it feel greasy.

I WANT BODY VOLUME POWDER är en multifunktionell produkt som kan användas för att ge volym både i rötterna och längderna, men också för att ge lite strävhet och textur. Det magiska med detta volympulver är att det istället för att komma i en burk med hål i ”saltkars”-format, så är det en pumpflaska som ”puffar” ut ett moln av pulver. På så sätt blir det jämnt fördelat, det öser inte ur för mycket och det är väldigt lätthanterligt. Man pumpar ut ett moln i torrt hår där man önskar volym och masserar sedan in pulvret med fingertopparna. Jag älskar den här typen av produkt i såväl utsläppt hår som i uppsättningar. Kommer helt klart bli en favorit till bruduppsättning! Pulvret är såklart också veganskt och glutenfritt. En pumpflaska (9g) kostar 219kr.

A multi-functional product that can be used to achieve volume bott at roots and lenght of hair, and also to give hair some texture. The magical thing about this product is that instead of the classical ”salt shaker” dispenser, it comes in a pump-spray that blows powder out in a cloud. This making it easier to spread evenly. It gives each application just the right amount of product. Apply it to dry hair where you wish to give your hair some added volume and extra oumph, and carefully massage into hair. This product is one of my favorites both in loose hair as in a fancy up-do. It gives you that added coarseness to the hair that really helps keep a hair-do in place. Oh, and of course it´s both vegan and gluten free. A bottle of 9grams is 219 SEK.

Har du provat något från ELEVEN Australia?

Have you tried any products from ELEVEN Australia?


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *