I WANT BODY – ELEVEN Australia

ELEVEN Australia är ett relativt ungt märke som grundades 2011 med Miracle hair treatment. Idag har märket 27 produkter i sin portfölj och samtliga produkter är dessutom icke djurtestade och veganska.

Bakom märket står den fyrfaldige ”årets frisör” (i Australien) Joey Scandizzo och den australiensiske ”årets fotograf” Andrew O´Toole.

Under sina yrkesår både i salong och på plåtningar, modevisningar med mera, så kände Joey behovet av lättanvända och lättförståeliga produkter som kunde användas både av professionellt arbetande i branschen men som också skulle tilltala konsumenten. Med mottot; ”Haircare doesn´t need to be complicated, it just needs to work” (Joey), så föddes ELEVEN Australia.

För effektiva produkter krävs effektiva ingredienser, och några av ingredienserna som används i ELEVEN Australia är

 • Avokadoolja
 • Organiskt odlad gurka
 • Hydroliserat veteprotein
 • Hydroliserat sojaprotein
 • Papayaextrakt
 • Australiensisk macadamianötolja
 • Silkesaminosyror
 • Kokosnötsolja
 • Sheasmör
 • Arganolja

ELEVEN Australia is the fresh approach to hair care, and was co-created by creative directors and icons in the industry – four-time Australian hairdresser of the year Joey Scandizzo, and Australian photographer of the year, Andrew O´Toole.

Joey´s motto is; ”hair care doesn´t need to be complicated, it just needs to work”.

Effective products come from effective ingredients. That´s why ELEVEN Australia´s range contains;

 • Avocado oil
 • Organic cucumber
 • Hydrolysed som protein
 • Hydrolysed wheat protein
 • Papaya extract
 • Australian macadamia nut oil
 • Silk amino acids
 • Coconut oil
 • Shea butter
 • Argan oil

Products are PETA approved, packaging recyclable and formula paraben free. What´s not to love?

Jag har redan hittat två favoriter från märket och de är i serien för volym.

I WANT BODY VOLUME FOAM är ett lättviktigt skum för att ge håret fyllighet, kontroll och textur. Beroende på hårets längd, så tar man 2-4 pump och fördelar ut jämnt i fuktigt hår. Föna sedan håret torrt. Produkten är både vegansk och glutenfri, och en flaska på 200ml kostar 200kr. Jag älskar den här då den får mitt annars så tunna och flygigt hår att kännas fylligt utan att det blir fett eller tungt.

This is a light-weight mousse that adds volume, texture and control to hair. Depending on lenght of hair, apply 2-4 pumps of product to damp hair. Blow dry. The product is both vegan and gluten free and a bottle of 200ml is 200SEK. I love this mousse, as it makes my otherwise thin and unruly hair feel fuller but without weighing it down or making it feel greasy.

I WANT BODY VOLUME POWDER är en multifunktionell produkt som kan användas för att ge volym både i rötterna och längderna, men också för att ge lite strävhet och textur. Det magiska med detta volympulver är att det istället för att komma i en burk med hål i ”saltkars”-format, så är det en pumpflaska som ”puffar” ut ett moln av pulver. På så sätt blir det jämnt fördelat, det öser inte ur för mycket och det är väldigt lätthanterligt. Man pumpar ut ett moln i torrt hår där man önskar volym och masserar sedan in pulvret med fingertopparna. Jag älskar den här typen av produkt i såväl utsläppt hår som i uppsättningar. Kommer helt klart bli en favorit till bruduppsättning! Pulvret är såklart också veganskt och glutenfritt. En pumpflaska (9g) kostar 219kr.

A multi-functional product that can be used to achieve volume bott at roots and lenght of hair, and also to give hair some texture. The magical thing about this product is that instead of the classical ”salt shaker” dispenser, it comes in a pump-spray that blows powder out in a cloud. This making it easier to spread evenly. It gives each application just the right amount of product. Apply it to dry hair where you wish to give your hair some added volume and extra oumph, and carefully massage into hair. This product is one of my favorites both in loose hair as in a fancy up-do. It gives you that added coarseness to the hair that really helps keep a hair-do in place. Oh, and of course it´s both vegan and gluten free. A bottle of 9grams is 219 SEK.

Har du provat något från ELEVEN Australia?

Have you tried any products from ELEVEN Australia?


av Dominika Newelska

OM MIG Jag är en milkshake av olika nyanser, som enklast kan beskrivas såhär; Jag har blandat ursprung och är född i Polens huvudstad Warszawa men är Kanadensisk medborgare. Jag har bott i både Polen och Kanada som barn och flyttade till Sverige tack vare pappas volleybollspelande. I Sverige spenderade jag halva min barndom och mina tonår i Blekinge varpå jag har en något knasig dialekt. Jag älskar att resa och har varit i bland annat Thailand, Grekland, Spanien, England, Argentina, Peru, Mexico, Costa Rica, Brasilien, Bolivia, Frankrike, Österrike, Tyskland, Polen, Kanada, Schweiz, USA med mera. Jag flyttade till Stockholm som 20-åring för att uppfylla min dröm om att bli makeup artist och har sedan dess hunnit ta C.I.D.E.S.C.O examen i makeup och utbildat mig till auktoriserad hudterapeut. (Arbetar inte aktivt som hudterapeut idag, men brinner lika mycket för hud&hudvård). Jag är även hårstylist samt har jobbat mycket med naglar. Jag har också gjort en avstickare ett år då jag pluggade pedagogik, näringslära och rättskunskap, men insåg att min passion låg i skönhetsbranschen. Sedan dess har jag hunnit jobba för flera olika makeup-och hudvårdsmärken. Jag har jobbat i butik, med utbildning, som frilans både för Mika’s samt haft eget företag, jobbat på TV, som översättare för ett stort märkes egna tidning och senaste fem åren har jag arbetat som utbildare för en av Sveriges största skönhetsleverantörer, Dermarome, där jag varit utbildare för både Decléor, bliss och senaste åren för ett av mina favoritmärken bareMinerals. En roll där jag utbildat såväl blivande hudterapeuter, makeup artister och frisörer till yrkesmässigt aktiva sådana. Allt ifrån ingrediensteknologi till hygien, massagetekniker, produktkunskap, hud & hudlära, appliceringstekniker och makeup. Allt från baskunskaper till brud, fashion och skönhet. Hösten 2015 valde jag att säga upp mig från mitt arbete som utbildare och är sedan årsskiftet i uppstarten av mitt egna företag som frilans. Jag har blandade uppdrag där en stor del består av jobb på SVT och TV4/nyhetskanalen kombinerat med plåtningar, omslag, reportage, bröllop med mera. Jag arbetar även ideellt för organisationen LOOK GOOD FEEL BETTER. Jag är mamma till världens finaste lille kille och förlovad med min drömprins och vi bor alla tillsammans med vår adoptivhund från Irland. Jag kommer skriva om skönhetsrelaterade saker där jag hoppas kunna inspirera och ge tips, blandat med spännande möten och tankar om livet. Kramar D

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *