September, best of

Känns som en blinkning, så fort har september passerat. Med det sagt är det dags för mitt första ”best of”-inlägg här på nya sidan ?

Best of kommer kort och gott vara månadens 5 godingar. Det kommer vara en av mina återkommande inlägg där jag listar de 5 produkter som stuckit ut lite extra mycket under månaden som gått.

Så, här kommer…

In the blink of an eye, that’s how fast September passed. With that said, it’s time for my first ”best of” here on my new page.

Best of, will in short be the 5 goodies of the month. It will be one of My returning posts, where I will list the 5 products that stood out a little bit extra in the past month.

So here it comes..

Best of September

(Yes I am aware it´s not a good pic, but scheizze, next time I’ll put some more effort into the pic)

  • it cosmetics
  • Kicks blush-palette
  • Yves roscher detoxifying flash mask
  • DEPEND eyebrow duo styler wax & concealer pencil
  • NOXI-DOXI eye gel

it cosmetics

Det hypade märket som snart lanseras i Sverige! Med storsäljare som till exempel bye bye under eye – concealern som är en av de bäst säljande, som vunnit priser, är vattenfast och som effektivt ger en hög täckningsgrad utan att lägga sig i varken linjer eller rynkor. Den finns i hela 48 (!) nyanser och döljer både mörka ringar, rodnad i huden, hyperpigmentering. En heltäckande concealer som dessutom är vårdande på huden! I november lanseras märket äntligen i Sverige! Rik och krämig konsistens som täcker otroligt bra, utan att kännas torr eller kakig.

The hyped brand that is soon to be launched in Sweden. With big sellers like bye bye under eye – the award-winning concealer that is waterproof and highly pigmented to cover up and concealer without creasing or svettnigar in fine lines or wrinkles. It comes in 48 (!) shades and covers dark circles, redness, hyperpigmentation. A full coverage concealer with skincare benefits! Launching in Sweden in November. Rich and creamy with incredible coverage, without feeling caky or dry.


KICKS rouge palette

En rougepalette med fyra nyanser i både varma och kalla toner. Dessa puderrouge är sammetslena och krämiga i formuleringen och har väldigt bra pigment. Jag älskar denna! Den väger knappt nånting eftersom att själva förpackningen är lätt, och dessutom är priset lika ljuvligt för plånboken som rosigheten på kinden. Fyra färger för 199kronor.

A blush-palette with four colors in both warm and cold hues. These powder-blushes are silky smooth with a creamy formula and really good color pay off. I love this! It weighs close to nothing as the packaging itself is very lightweight, and the price is as lovely for your wallet as the peachiness in brings to your cheeks. Four colors for 199SEK.


Yves Rocher detoxifying flash mask

En svalkande ansiktsmask i gelformula som är full av antioxidanter för att skydda huden mot föroreningar, stress, trötthet och andra miljörelaterade skador. Den här är ljuvlig att lägga när man vaknar tidigt en morgon och behöver en snabb beautyflash-mask. Kostar runt 290 kronor.

A cooling face-mask in a gel formula that´s full of antioxidants to protect skin from impurities, stress, fatigue and other environmental stress factors. This mask is delightful to put on when one wakes up early in the morning and one needs a quick beauty-flash mask. Price is around 290 SEK.


DEPEND eyebrow duo styler – wax & concealer pencil

Den här har jag haft hemma ett tag men det har bara inte blivit av att jag använt den. Nu är jag så glad att jag äntligen provade! Denna duopenna har två sidor, den ena med ett vax som man enkelt stryker på för att hålla bångstyriga strån på plats, och den andra sidan med en ljus penna som kan användas för att ge ett extra lyft för brynen genom att måla nära brynets underkant på brynbenet. Perfekt också för on-the-go snabbfix om man plötsligt får en röd prick eller dylikt. Kostnad; 59kr

I´ve had this pencil at home for a while but I just haven’t gotten around to use it until now, and I´m so happy I finally did! This duo-ended pencil has a wax-pencil on one side to keep those unruly hairs in place. On the other side there’s a light pencil that can be used to give that extra definition and lift by applying it on your browbone right below your brow. It’s also perfect to keep in your purse for on-the-go cover ups incase you need to cover up a pimple or so. Cost; 59SEK


Noxidoxi revolution eye gel

Det här är en ögonmask som appliceras i två steg. Två geléer som läggs ovanpå varandra och som efter en liten stund förvandlas till en film som du sedan drar av. Det här har blivit en favorit de dagar jag börjar jobba klockan 04. De två geléerna är uppiggande på så sätt att de svalkar huden och ger mycket fukt. Ska motverka både svullnad och mörka ringar med ingredienser som till exempel aloe Vera och portlak (välkänd inom framförallt kinesisk örtmedicin för sin anti-age effekt)

Jag tycker definitivt att det både ger en skön känsla men också synbart resultat på framförallt att dämpa svullnad när en går upp sådär mitt i natten och knappt är vaken. Produkten kommer i en förpackning med två pumpar, tydligt märkta med 1 och 2. Ett pump av nr 1 stryks ut och sedan ett pump av nr 2. En pumpflaska innehållande 2x15ml ligger runt 350kronor.

This is an eye-mask that is applied in two steps. Two gels that are applied on top of one and other and that after a few minutes transform into this jelly-like film. This has become a favorite for those mornings I start work at 4am. The two gels are soothing, cooling and moisturizing. They are supposed to prevent dark circles and puffiness under the eye with ingredients usch as aloe Vera and purslane (well known ingredient in Chinese herbal medicine, mest commonly used for its anti-aging benifits)

I definately think the mask gives both a nice feeling to the skin but also visible results on puffiness when one gets up in the middle of the night and one is barely even awake.

The product comes in on bottle with two dispensers, marken with 1 and 2. One pump of number 1 is applied under both eyes, then followed with one pump of gel number 2. A bottle containing 2x15ml is around 350SEK.

av Dominika Newelska

OM MIG Jag är en milkshake av olika nyanser, som enklast kan beskrivas såhär; Jag har blandat ursprung och är född i Polens huvudstad Warszawa men är Kanadensisk medborgare. Jag har bott i både Polen och Kanada som barn och flyttade till Sverige tack vare pappas volleybollspelande. I Sverige spenderade jag halva min barndom och mina tonår i Blekinge varpå jag har en något knasig dialekt. Jag älskar att resa och har varit i bland annat Thailand, Grekland, Spanien, England, Argentina, Peru, Mexico, Costa Rica, Brasilien, Bolivia, Frankrike, Österrike, Tyskland, Polen, Kanada, Schweiz, USA med mera. Jag flyttade till Stockholm som 20-åring för att uppfylla min dröm om att bli makeup artist och har sedan dess hunnit ta C.I.D.E.S.C.O examen i makeup och utbildat mig till auktoriserad hudterapeut. (Arbetar inte aktivt som hudterapeut idag, men brinner lika mycket för hud&hudvård). Jag är även hårstylist samt har jobbat mycket med naglar. Jag har också gjort en avstickare ett år då jag pluggade pedagogik, näringslära och rättskunskap, men insåg att min passion låg i skönhetsbranschen. Sedan dess har jag hunnit jobba för flera olika makeup-och hudvårdsmärken. Jag har jobbat i butik, med utbildning, som frilans både för Mika’s samt haft eget företag, jobbat på TV, som översättare för ett stort märkes egna tidning och senaste fem åren har jag arbetat som utbildare för en av Sveriges största skönhetsleverantörer, Dermarome, där jag varit utbildare för både Decléor, bliss och senaste åren för ett av mina favoritmärken bareMinerals. En roll där jag utbildat såväl blivande hudterapeuter, makeup artister och frisörer till yrkesmässigt aktiva sådana. Allt ifrån ingrediensteknologi till hygien, massagetekniker, produktkunskap, hud & hudlära, appliceringstekniker och makeup. Allt från baskunskaper till brud, fashion och skönhet. Hösten 2015 valde jag att säga upp mig från mitt arbete som utbildare och är sedan årsskiftet i uppstarten av mitt egna företag som frilans. Jag har blandade uppdrag där en stor del består av jobb på SVT och TV4/nyhetskanalen kombinerat med plåtningar, omslag, reportage, bröllop med mera. Jag arbetar även ideellt för organisationen LOOK GOOD FEEL BETTER. Jag är mamma till världens finaste lille kille och förlovad med min drömprins och vi bor alla tillsammans med vår adoptivhund från Irland. Jag kommer skriva om skönhetsrelaterade saker där jag hoppas kunna inspirera och ge tips, blandat med spännande möten och tankar om livet. Kramar D

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *