Dublin update

Beskriva mina två dagar i Dublin med ett ord? WOWZA ?

Tidigt flyg lördag morgon för att hinna med allt inom skönhet på stan en dag, följt av en fullspäckad dag på professional beauty mässan

Det är alldeles för mycket att berätta allt på en gång, men jag måste säga att mässan var över förväntan och att delen med makeup-accessoarer var större än jag föreställt mig. Jag kommer definitivt att åka på den här mässan igen och jag kollar redan upp datum för när den går i London nästa år.

Hursomhelst, jag kom hem för två veckor sedan full av inspiration och delar glatt med mig av lite bilder av det jag shoppade ???


Describe my two days in Dublin with one word? WOWZA ?

Early flight Saturday morning to have a day spent doing the beauty-scene, followed by a full day at the professional beauty fair

Obvilusly way to much to tell at once, but got to say the fair was way better than I expected as the part with makeup and makeup-accessories was huge! I will definately be going to this fair again and am already looking into dates for when it’s on in London next year.

Anyway, I got back two weeks ago full of inspiration and happy to share some pictures of my shopping ???


Först ut ett par penslar (jag köpte några fler men de ör smutsiga och använda eftersom de åkte rakt in i mitt kit och har inte hunnit tvätta dem än efter jobb)

Let’s start with a couple of new brushes (I got a couple more but those are dirty and used as I put them straight in my kit and haven’t washed them yet after work)

Jag köpte också några ögonskuggspaletter på Penney’s då jag hört att pigmenten ska vara riktigt bra trots det billiga priset, så jag ser fram emot att bli positivt överraskad!

Paletter nedan (ja, jag köpte alla som fanns eftersom att OM de är så bra som jag hört så skulle jag bli ledsen att jag inte köpt alla)

I also got some eyeshadow-palettes at Penney’s as I’ve heard the pigments are actually really good despite the really cheap price, so I’m looking forward to being positively surprised!

Palettes below (yes, I got every kind as IF they’re as good as I’ve heard I would be sad I didn’t)

Below palette was a ”design it yourself” type

åååh, jag köpte också typ 9 olika glitter i olika storlekar? för glitter kan man ju aldrig ha för mycket av ?

Och den här väskan som var väldigt svår att få en bra bild på så därav lite halvdana foton.

Ooooh, I also got like 9 different glitters in various sizes? because Hail all that shimmers ?

I also got this bag that was really difficult to get a good snap of so hence the bad pictures.

Den är i en portföljmodell med olika fack och små genomskinliga necessärer som man kan plocka ur enkelt om man bara behöver en. Väskan kan sättas ovanpå min vanliga jobbväska som topväska, men min plan är att ha den som mitt mini-kit med basprodukterna och så kan jag enkelt fästa den ovanpå mitt ”ta med allt” kit.

Det kommer att komma fler uppdateringar om produkterna jag köpte allteftersom jag hunnit prova och utvärdera dem ?

It’s in a briefcase model with different compartments and small transparent bags that are easy to take out if I need just one of them. It’s the kind you can easily have on-top of your trolley and My plan is to have this as my ”mini-kit” with just the basics and then I can easily just put it on top of my larger ”bring it all” kit.

There will be more to read about the products I purchased once I’ve had the chanche to give them a go and evaluate ?

Publicerat den
Kategoriserat som jobb, makeup

av Dominika Newelska

OM MIG Jag är en milkshake av olika nyanser, som enklast kan beskrivas såhär; Jag har blandat ursprung och är född i Polens huvudstad Warszawa men är Kanadensisk medborgare. Jag har bott i både Polen och Kanada som barn och flyttade till Sverige tack vare pappas volleybollspelande. I Sverige spenderade jag halva min barndom och mina tonår i Blekinge varpå jag har en något knasig dialekt. Jag älskar att resa och har varit i bland annat Thailand, Grekland, Spanien, England, Argentina, Peru, Mexico, Costa Rica, Brasilien, Bolivia, Frankrike, Österrike, Tyskland, Polen, Kanada, Schweiz, USA med mera. Jag flyttade till Stockholm som 20-åring för att uppfylla min dröm om att bli makeup artist och har sedan dess hunnit ta C.I.D.E.S.C.O examen i makeup och utbildat mig till auktoriserad hudterapeut. (Arbetar inte aktivt som hudterapeut idag, men brinner lika mycket för hud&hudvård). Jag är även hårstylist samt har jobbat mycket med naglar. Jag har också gjort en avstickare ett år då jag pluggade pedagogik, näringslära och rättskunskap, men insåg att min passion låg i skönhetsbranschen. Sedan dess har jag hunnit jobba för flera olika makeup-och hudvårdsmärken. Jag har jobbat i butik, med utbildning, som frilans både för Mika’s samt haft eget företag, jobbat på TV, som översättare för ett stort märkes egna tidning och senaste fem åren har jag arbetat som utbildare för en av Sveriges största skönhetsleverantörer, Dermarome, där jag varit utbildare för både Decléor, bliss och senaste åren för ett av mina favoritmärken bareMinerals. En roll där jag utbildat såväl blivande hudterapeuter, makeup artister och frisörer till yrkesmässigt aktiva sådana. Allt ifrån ingrediensteknologi till hygien, massagetekniker, produktkunskap, hud & hudlära, appliceringstekniker och makeup. Allt från baskunskaper till brud, fashion och skönhet. Hösten 2015 valde jag att säga upp mig från mitt arbete som utbildare och är sedan årsskiftet i uppstarten av mitt egna företag som frilans. Jag har blandade uppdrag där en stor del består av jobb på SVT och TV4/nyhetskanalen kombinerat med plåtningar, omslag, reportage, bröllop med mera. Jag arbetar även ideellt för organisationen LOOK GOOD FEEL BETTER. Jag är mamma till världens finaste lille kille och förlovad med min drömprins och vi bor alla tillsammans med vår adoptivhund från Irland. Jag kommer skriva om skönhetsrelaterade saker där jag hoppas kunna inspirera och ge tips, blandat med spännande möten och tankar om livet. Kramar D

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *