High hair with Idun minerals

IDUN minerals might be known to most for their good for your skin mineral-makeup, and perhaps you’ve seen that they also launched their own skincare-line a year or two ago?

Their skincare has also been updated with more products but I will write more about them in a separate post.

Today I want to focus on the next big launch from IDUN minerals, HAIRCARE! Yup, you read me right!

There’s this saying that ”lots wants more”, and many brands ride the wave of popularity if they’re great in one area. It’s not always a success going into two areas, and even more difficult to master three. But IDUN, they’ve DONE IT!

So for a couple of weeks I’ve been using the shampoo and conditioner from the volume&care line, and this is how the products are described on their web-page.

Volume & Care Shampoo

IDUN Minerals Volume & Care Shampoo is a volume shampoo for fine thin hair that softens and moisturizes without weighing it down. A volume shampoo that contains vitamins and minerals which add richness, shine and new vitality while strengthening the hair structure. The shampoo provides a gentle hair and scalp cleansing with a creamy and rich foam and is mildly perfumed with hypoallergenic perfume, with scent of sea and summer breeze.

Key ingredients:

 • Gentle cleansing and caring surfactants
 • Moisturizing and caring malic acid, a component naturally found in apples
 • Apple stem cell extracts, rich in minerals and life-giving substances, prevent hair follicle aging and gives vitality
 • Hydrolyzed Pea Protein, a vegan alternative to animal proteins, contains essential amino acids that bind into the hair and provide volume and moisture for softer and manageable hair.
 • Provitamin B5 (panthenol), protects and strengthens hair and improves shine
 • Hypoallergenic fragrance, suitable for sensitive skins

Properties: 

 • 100% vegan
 • Dermatologist tested
 • Hypoallergenic fragrance, suitable for sensitive skin
 • Unisex
 • Developed for extra fine hair

250 ml

Volume & Care Conditioner

IDUN Minerals Volume & Care Conditioner is a detangling conditioner for fine thin hair that softens and moisturizes without weighing it down.

A volume conditioner that gives the hair volume and makes it soft, smooth and shiny. The conditioner is enriched with vitamins and minerals that protect and strengthen and provide vitality to the hair. Volume & Care Conditioner is mildly perfumed with hypoallergenic perfume, with a scent of sea and summer breeze.

Key ingredients

 • Moisturizing and caring malic acid, a component naturally found in apples
 • Apple stem cell extracts, rich in minerals and life-giving substances, prevent hair follicle aging and gives vitality
 • Hydrolyzed Pea Protein, a vegan alternative to animal proteins, contains essential amino acids that bind into the hair and provide volume and moisture for softer and manageable hair.
 • Provitamin B5 (panthenol) and Vitamin E protect and strengthen hair and improves shine

Properties: 

 • 100% vegan
 • Dermatologist tested
 • Hypoallergenic fragrance, suitable for sensitive skin
 • Unisex
 • Developed for extra fine hair

250 ml

How good or bad a schampoo and conditioner works for your hair is, of course, very individual depending on what kind of hair one has and what shape it’s in. But for MY hair (lots of it but they’re thin and tangle and break easy) IDUN minerals volume & care shampoo and conditioner is among the best shampoo and conditioner I’ve used on my hair. It keeps my hair in place and gives it body without weighing it down.

So will I buy it again? Yes

Do I recommend it? Yes

Apart from the volume&care range there are also other haircare-products so head on over to IDUN if you want to learn more.


av Dominika Newelska

OM MIG Jag är en milkshake av olika nyanser, som enklast kan beskrivas såhär; Jag har blandat ursprung och är född i Polens huvudstad Warszawa men är Kanadensisk medborgare. Jag har bott i både Polen och Kanada som barn och flyttade till Sverige tack vare pappas volleybollspelande. I Sverige spenderade jag halva min barndom och mina tonår i Blekinge varpå jag har en något knasig dialekt. Jag älskar att resa och har varit i bland annat Thailand, Grekland, Spanien, England, Argentina, Peru, Mexico, Costa Rica, Brasilien, Bolivia, Frankrike, Österrike, Tyskland, Polen, Kanada, Schweiz, USA med mera. Jag flyttade till Stockholm som 20-åring för att uppfylla min dröm om att bli makeup artist och har sedan dess hunnit ta C.I.D.E.S.C.O examen i makeup och utbildat mig till auktoriserad hudterapeut. (Arbetar inte aktivt som hudterapeut idag, men brinner lika mycket för hud&hudvård). Jag är även hårstylist samt har jobbat mycket med naglar. Jag har också gjort en avstickare ett år då jag pluggade pedagogik, näringslära och rättskunskap, men insåg att min passion låg i skönhetsbranschen. Sedan dess har jag hunnit jobba för flera olika makeup-och hudvårdsmärken. Jag har jobbat i butik, med utbildning, som frilans både för Mika’s samt haft eget företag, jobbat på TV, som översättare för ett stort märkes egna tidning och senaste fem åren har jag arbetat som utbildare för en av Sveriges största skönhetsleverantörer, Dermarome, där jag varit utbildare för både Decléor, bliss och senaste åren för ett av mina favoritmärken bareMinerals. En roll där jag utbildat såväl blivande hudterapeuter, makeup artister och frisörer till yrkesmässigt aktiva sådana. Allt ifrån ingrediensteknologi till hygien, massagetekniker, produktkunskap, hud & hudlära, appliceringstekniker och makeup. Allt från baskunskaper till brud, fashion och skönhet. Hösten 2015 valde jag att säga upp mig från mitt arbete som utbildare och är sedan årsskiftet i uppstarten av mitt egna företag som frilans. Jag har blandade uppdrag där en stor del består av jobb på SVT och TV4/nyhetskanalen kombinerat med plåtningar, omslag, reportage, bröllop med mera. Jag arbetar även ideellt för organisationen LOOK GOOD FEEL BETTER. Jag är mamma till världens finaste lille kille och förlovad med min drömprins och vi bor alla tillsammans med vår adoptivhund från Irland. Jag kommer skriva om skönhetsrelaterade saker där jag hoppas kunna inspirera och ge tips, blandat med spännande möten och tankar om livet. Kramar D

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *