Soft smoky eye & red lips tutorial

(One of the links to a product contains an adlink, and is marked as such with the link)

So, it’s time to share the first makeup-look I did for Expressen hälsoliv in our guide to simple and classy christmas & new years looks to create yourself. In my previous post you’ll find the guide to the 40’s inspired hair. Below is the guide to a soft, smoky eye with a glowing complexion and red lips.

https://www.expressen.se/halsoliv/skonhet-1/skonhetstips/guide-bli-festfin-med-sotade-ogon-och-roda-lappar/

I’ve highlighted some of my main products used below;

Get that glow to your complexion with the rosé all day serum from. physicians formula

(Picture credit; physiciansformula scandinavia)

For soft smoky eyes, I used light shades from the purcosmetics palette soiree diary that can be purchased here (adlink)

Lashes used are singles from Depend in Annica

Rosy cheeks with blush from Kicks own line of makeup (this was on my top 5 list of September as well, it’s amaze-balls!)

Last, but not least, red red red lips from buxom cosmetics

I used the plumpline lip liner in code red (see below)

and topped it off with red lipstick Big & Sexy Bold gel lipstick in Rogue Red

The buxom line can be found exclusively (in the Nordics) at Kicks

Keep an out, as soon I will post our second makeup look with an even smokier eye topped with glitter ??

av Dominika Newelska

OM MIG Jag är en milkshake av olika nyanser, som enklast kan beskrivas såhär; Jag har blandat ursprung och är född i Polens huvudstad Warszawa men är Kanadensisk medborgare. Jag har bott i både Polen och Kanada som barn och flyttade till Sverige tack vare pappas volleybollspelande. I Sverige spenderade jag halva min barndom och mina tonår i Blekinge varpå jag har en något knasig dialekt. Jag älskar att resa och har varit i bland annat Thailand, Grekland, Spanien, England, Argentina, Peru, Mexico, Costa Rica, Brasilien, Bolivia, Frankrike, Österrike, Tyskland, Polen, Kanada, Schweiz, USA med mera. Jag flyttade till Stockholm som 20-åring för att uppfylla min dröm om att bli makeup artist och har sedan dess hunnit ta C.I.D.E.S.C.O examen i makeup och utbildat mig till auktoriserad hudterapeut. (Arbetar inte aktivt som hudterapeut idag, men brinner lika mycket för hud&hudvård). Jag är även hårstylist samt har jobbat mycket med naglar. Jag har också gjort en avstickare ett år då jag pluggade pedagogik, näringslära och rättskunskap, men insåg att min passion låg i skönhetsbranschen. Sedan dess har jag hunnit jobba för flera olika makeup-och hudvårdsmärken. Jag har jobbat i butik, med utbildning, som frilans både för Mika’s samt haft eget företag, jobbat på TV, som översättare för ett stort märkes egna tidning och senaste fem åren har jag arbetat som utbildare för en av Sveriges största skönhetsleverantörer, Dermarome, där jag varit utbildare för både Decléor, bliss och senaste åren för ett av mina favoritmärken bareMinerals. En roll där jag utbildat såväl blivande hudterapeuter, makeup artister och frisörer till yrkesmässigt aktiva sådana. Allt ifrån ingrediensteknologi till hygien, massagetekniker, produktkunskap, hud & hudlära, appliceringstekniker och makeup. Allt från baskunskaper till brud, fashion och skönhet. Hösten 2015 valde jag att säga upp mig från mitt arbete som utbildare och är sedan årsskiftet i uppstarten av mitt egna företag som frilans. Jag har blandade uppdrag där en stor del består av jobb på SVT och TV4/nyhetskanalen kombinerat med plåtningar, omslag, reportage, bröllop med mera. Jag arbetar även ideellt för organisationen LOOK GOOD FEEL BETTER. Jag är mamma till världens finaste lille kille och förlovad med min drömprins och vi bor alla tillsammans med vår adoptivhund från Irland. Jag kommer skriva om skönhetsrelaterade saker där jag hoppas kunna inspirera och ge tips, blandat med spännande möten och tankar om livet. Kramar D

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *