WELEDA – since 1921

Have you ever heard of the brand WELEDA?

Up until I became a momma (4.5 years ago) I had only just heard of the brand but never tried anything from it. Then I had a friend gift me a baby-product and I think that was the first time I realized I had been missing out on some fabulous products.

The CALENDULA shampoo and body wash for babies has been a favorite to use on my son ever since. It has a really soft and warm scent to it, and apart from Calendula (which is known for its repairing and soothing properties) it also contains almond oil to help prevent dryness.


There are more products in the Calendula series, among others a weather protection cream, that is for delicate skin made to protect skin against harsh weather. Unfortunately, my son doesn’t like this at all as he thinks it stinks.. I on the other hand like that fatty feeling and hearb-like smell so suits me fine.


There are plenty of products for both body and face, and I recently received some cream from the SKIN FOOD range. New addition to the line is the SKIN FOOD light. There is a rich and intensive cream for very dry and rough skin which has been around and popular since 1926(!), and now there is also a lighter version for ”just” dry skin. What I like about them both is that they are made to suit both face and body. I love to use the light version during the day, especially during winter, as my complexion gets so dry it’s hard to make foundation look good. But this cream brings immediate comfort to dry skin. It’s a silky lotion that combines organic sunflower oil with natural extracts of calendula, pansy and chamomile. It provides immediate moisture and also helps to support regeneration of the skins protective barrier, well needed this time of year! I use it on top of my daytime serums as a moisturizer before applying a primer. It absorbs fast and leaves skin feeling soft and with a smooth surface perfect for application of makeup.


The richer version has been an absolute skin-saver for me this season, as my hands tend to get so extremely dry they crack and sometimes even bleed. My profession has me washing and de-sanitizing hands more frequently than normal, combined with always forgetting my gloves thus leaving hands in a poor state. Not always to hot as hands are also in peoples face all the time! I love applying a thick layer of this rich cream on my hands before hitting the sack at night and just letting it work its magic as I sleep.


I am currently also using a 7 day treatment with a smoothing facial oil based on wild rose, but my review of that will come later on in January so stay tuned for more on that ?

av Dominika Newelska

OM MIG Jag är en milkshake av olika nyanser, som enklast kan beskrivas såhär; Jag har blandat ursprung och är född i Polens huvudstad Warszawa men är Kanadensisk medborgare. Jag har bott i både Polen och Kanada som barn och flyttade till Sverige tack vare pappas volleybollspelande. I Sverige spenderade jag halva min barndom och mina tonår i Blekinge varpå jag har en något knasig dialekt. Jag älskar att resa och har varit i bland annat Thailand, Grekland, Spanien, England, Argentina, Peru, Mexico, Costa Rica, Brasilien, Bolivia, Frankrike, Österrike, Tyskland, Polen, Kanada, Schweiz, USA med mera. Jag flyttade till Stockholm som 20-åring för att uppfylla min dröm om att bli makeup artist och har sedan dess hunnit ta C.I.D.E.S.C.O examen i makeup och utbildat mig till auktoriserad hudterapeut. (Arbetar inte aktivt som hudterapeut idag, men brinner lika mycket för hud&hudvård). Jag är även hårstylist samt har jobbat mycket med naglar. Jag har också gjort en avstickare ett år då jag pluggade pedagogik, näringslära och rättskunskap, men insåg att min passion låg i skönhetsbranschen. Sedan dess har jag hunnit jobba för flera olika makeup-och hudvårdsmärken. Jag har jobbat i butik, med utbildning, som frilans både för Mika’s samt haft eget företag, jobbat på TV, som översättare för ett stort märkes egna tidning och senaste fem åren har jag arbetat som utbildare för en av Sveriges största skönhetsleverantörer, Dermarome, där jag varit utbildare för både Decléor, bliss och senaste åren för ett av mina favoritmärken bareMinerals. En roll där jag utbildat såväl blivande hudterapeuter, makeup artister och frisörer till yrkesmässigt aktiva sådana. Allt ifrån ingrediensteknologi till hygien, massagetekniker, produktkunskap, hud & hudlära, appliceringstekniker och makeup. Allt från baskunskaper till brud, fashion och skönhet. Hösten 2015 valde jag att säga upp mig från mitt arbete som utbildare och är sedan årsskiftet i uppstarten av mitt egna företag som frilans. Jag har blandade uppdrag där en stor del består av jobb på SVT och TV4/nyhetskanalen kombinerat med plåtningar, omslag, reportage, bröllop med mera. Jag arbetar även ideellt för organisationen LOOK GOOD FEEL BETTER. Jag är mamma till världens finaste lille kille och förlovad med min drömprins och vi bor alla tillsammans med vår adoptivhund från Irland. Jag kommer skriva om skönhetsrelaterade saker där jag hoppas kunna inspirera och ge tips, blandat med spännande möten och tankar om livet. Kramar D

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *