Tutorial part 3, smoke & glitter

Don’t know how to do your makeup for tonights New Years festivities?

Here’s the third part of my christmas & new years tutorial in collaboration with Expressen hälsoliv.

Eye makeup goes even more smoky and is topped off with two sizes of glitter.

After adding a black matte eyeshadow to inner and outer corners of eyelid, leaving the centre of lid free to add glitter.

I used two sizes of glitter; The first, in small sparkles to light your lids up like fireworks, is in a warm golden from Anastasia Beverly hills in color star power

To make sure glitter stays in place, you need an adhesive.

This one from Anastasia Beverly hills is easy to use either with the built in brush or by tapping some on your lid with your finger. Most importantly, don’t apply too much, a little goes a long way.

As step 2, I used larger bits of glitter in unsymetrical pieces of gold to create a wide sparkling liner in outer corner of the eye. There’s plenty of different colors and shapes of both shimmer and glitter, this particular one is from my trip to the Professional beauty fair in Dublin a couple of months ago from the brand matte candy.

(Pic is not the best, sorry)

The finished look on my model Anna below.

Lashes are from Depend cosmetics in model Annica.

For full tutorial, follow here;

https://www.expressen.se/halsoliv/skonhet-1/make-up/sa-gor-du-en-glittrande-festsminkning/

av Dominika Newelska

OM MIG Jag är en milkshake av olika nyanser, som enklast kan beskrivas såhär; Jag har blandat ursprung och är född i Polens huvudstad Warszawa men är Kanadensisk medborgare. Jag har bott i både Polen och Kanada som barn och flyttade till Sverige tack vare pappas volleybollspelande. I Sverige spenderade jag halva min barndom och mina tonår i Blekinge varpå jag har en något knasig dialekt. Jag älskar att resa och har varit i bland annat Thailand, Grekland, Spanien, England, Argentina, Peru, Mexico, Costa Rica, Brasilien, Bolivia, Frankrike, Österrike, Tyskland, Polen, Kanada, Schweiz, USA med mera. Jag flyttade till Stockholm som 20-åring för att uppfylla min dröm om att bli makeup artist och har sedan dess hunnit ta C.I.D.E.S.C.O examen i makeup och utbildat mig till auktoriserad hudterapeut. (Arbetar inte aktivt som hudterapeut idag, men brinner lika mycket för hud&hudvård). Jag är även hårstylist samt har jobbat mycket med naglar. Jag har också gjort en avstickare ett år då jag pluggade pedagogik, näringslära och rättskunskap, men insåg att min passion låg i skönhetsbranschen. Sedan dess har jag hunnit jobba för flera olika makeup-och hudvårdsmärken. Jag har jobbat i butik, med utbildning, som frilans både för Mika’s samt haft eget företag, jobbat på TV, som översättare för ett stort märkes egna tidning och senaste fem åren har jag arbetat som utbildare för en av Sveriges största skönhetsleverantörer, Dermarome, där jag varit utbildare för både Decléor, bliss och senaste åren för ett av mina favoritmärken bareMinerals. En roll där jag utbildat såväl blivande hudterapeuter, makeup artister och frisörer till yrkesmässigt aktiva sådana. Allt ifrån ingrediensteknologi till hygien, massagetekniker, produktkunskap, hud & hudlära, appliceringstekniker och makeup. Allt från baskunskaper till brud, fashion och skönhet. Hösten 2015 valde jag att säga upp mig från mitt arbete som utbildare och är sedan årsskiftet i uppstarten av mitt egna företag som frilans. Jag har blandade uppdrag där en stor del består av jobb på SVT och TV4/nyhetskanalen kombinerat med plåtningar, omslag, reportage, bröllop med mera. Jag arbetar även ideellt för organisationen LOOK GOOD FEEL BETTER. Jag är mamma till världens finaste lille kille och förlovad med min drömprins och vi bor alla tillsammans med vår adoptivhund från Irland. Jag kommer skriva om skönhetsrelaterade saker där jag hoppas kunna inspirera och ge tips, blandat med spännande möten och tankar om livet. Kramar D

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *