Dermalogica intensive moisture cleanser, first impression

At the Daisy Beauty expo this past weekend (which I wrote about here) Dermalogica was one of the skincare brands there to do mini-facials and to show their new products. One of latest additions to the range of products is the new cleanser for dry skin (YAY), intensive moisture cleanser.

I’ve always had skin more to the dry side, and especially this season in our Swedish climate. Cold air outside, dry and warm air inside. The constant change of heat and cold makes skin confused and as a result skin can feel tight and dry, two telltale signs of dehydrated skin.

The new Intensive moisture cleanser is a light, creamy cleanser that removes both makeup and impurities at the same time as it nourishes dry skin. It’s enhanced with BioReplenish Complex™, a lipid-enriched formula that helps minimize the damage of proteins and lipids that are vital to defend against dryness. The complex is combined with phytoactives from Coconut and Murumuru Seed Butter that help protect barrier lipids and preserve the skin’s natural resilience resulting in a smoother feel after cleansing. To add an extra refreshing feeling to the skin, Dermalogica have added invigorating extracts of Citrus, Palmarosa and Jasmine. The cleanser rinses away easily, leaving skin cleaner, softer and more luminous.

This is one of the products I tried straight away, as I was actually on the lookout for a new cleanser. The instruction says to apply on dampened skin, but eager as I was I slapped it straight onto dry skin which worked just fine. It has a soft scent to it which makes me happy as I hate when products have that artificial over-the-top perfumed smell.

My favorite routine when it comes to oil-cleansers or as in this case cream, is to massage it onto dry skin until it feels like it’s almost absorbed and then add a bit of warm water and massage it again.

Granted, I’ve only used it a couple of times so far, but my first impression is that I really like it! My skin feels clean, but without that stretchy feeling if you know what I mean? You know when your skin feels so dry it’s like it shrunk a size. Of course, I still have to do my moisturizing routine immediately as usual, but I di feel that the intensive moisture cleanser doesn’t strip my skin of its natural moisture.

I also like the bottle itself, as it comes in a handy pump dispenser which allows for easy portioning of product.

In Sweden, the new cleanser will be available in store one time during March. A bottle of 150ml will cost 425SEK and a bottle of 295ml 635SEK.

av Dominika Newelska

OM MIG Jag är en milkshake av olika nyanser, som enklast kan beskrivas såhär; Jag har blandat ursprung och är född i Polens huvudstad Warszawa men är Kanadensisk medborgare. Jag har bott i både Polen och Kanada som barn och flyttade till Sverige tack vare pappas volleybollspelande. I Sverige spenderade jag halva min barndom och mina tonår i Blekinge varpå jag har en något knasig dialekt. Jag älskar att resa och har varit i bland annat Thailand, Grekland, Spanien, England, Argentina, Peru, Mexico, Costa Rica, Brasilien, Bolivia, Frankrike, Österrike, Tyskland, Polen, Kanada, Schweiz, USA med mera. Jag flyttade till Stockholm som 20-åring för att uppfylla min dröm om att bli makeup artist och har sedan dess hunnit ta C.I.D.E.S.C.O examen i makeup och utbildat mig till auktoriserad hudterapeut. (Arbetar inte aktivt som hudterapeut idag, men brinner lika mycket för hud&hudvård). Jag är även hårstylist samt har jobbat mycket med naglar. Jag har också gjort en avstickare ett år då jag pluggade pedagogik, näringslära och rättskunskap, men insåg att min passion låg i skönhetsbranschen. Sedan dess har jag hunnit jobba för flera olika makeup-och hudvårdsmärken. Jag har jobbat i butik, med utbildning, som frilans både för Mika’s samt haft eget företag, jobbat på TV, som översättare för ett stort märkes egna tidning och senaste fem åren har jag arbetat som utbildare för en av Sveriges största skönhetsleverantörer, Dermarome, där jag varit utbildare för både Decléor, bliss och senaste åren för ett av mina favoritmärken bareMinerals. En roll där jag utbildat såväl blivande hudterapeuter, makeup artister och frisörer till yrkesmässigt aktiva sådana. Allt ifrån ingrediensteknologi till hygien, massagetekniker, produktkunskap, hud & hudlära, appliceringstekniker och makeup. Allt från baskunskaper till brud, fashion och skönhet. Hösten 2015 valde jag att säga upp mig från mitt arbete som utbildare och är sedan årsskiftet i uppstarten av mitt egna företag som frilans. Jag har blandade uppdrag där en stor del består av jobb på SVT och TV4/nyhetskanalen kombinerat med plåtningar, omslag, reportage, bröllop med mera. Jag arbetar även ideellt för organisationen LOOK GOOD FEEL BETTER. Jag är mamma till världens finaste lille kille och förlovad med min drömprins och vi bor alla tillsammans med vår adoptivhund från Irland. Jag kommer skriva om skönhetsrelaterade saker där jag hoppas kunna inspirera och ge tips, blandat med spännande möten och tankar om livet. Kramar D

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *