INVISIBLE ILLUMINATION INSTANT GLOW FRESH TINT

THAT, might just be the looongest name a product has? But WHO cares! It does exactly what its name says it will. It gives your complexion a fresh glowy tint. Makes your skin look like skin, just with an additional healthy glow to it. Kind of dewy fresh, if you know what I mean? Oh, what it is?

It´s the new foundation/base product from LUMENE. It´s a moisture-packed skincare and makeup hybrid that hydrates AND perfects the complexion. It has a gel-like texture that instantly blends inte complexion for a dewy, youthful and second-skin look. It contains pure arctic spring water and nordic algae that deeply hydrate the skin for up to 24 hours!

The skincare infused makeup can be used as is, or as a base for other foundations if you prefer more coverage. I love using the instant glow fresh tint as a primer. So after I am done with my skincare routine, and after moisturizing I apply the new instant glow fresh tint to my entire face. It gives a healthy glow and gives a perfect base to my foundation (right now mixing 2 that will be up in a near future)

The instant glow fresh tint comes in three shades; light, medium and dark. I am (surprisingly) a medium.

It has really been a while since a foundation made me go ”ooooh”. I´ve had a couple of ”yeah, I like this”, but this is the first time in quite some time that I have been really, really positively surprised at how a product looks and feels on my skin. I love applying it and I love how it makes the rest of my base-products go on effortlessly on top. My dry skin absolutely thirsts for this, and it is the first base-product in a long time that doesn´t show off the dry patches of my face. On the contrary, it smooths the dry spots well and makes my skin look healthy and fresh – just as promised!

It was so difficult to get a pic that shows the effect, but can you see where the back of my hand kind of looks moist? That’s the skin tint! And I kid you not, my hand before application was like sandpaper.

Head on over to Lumene to have a closer look!

av Dominika Newelska

OM MIG Jag är en milkshake av olika nyanser, som enklast kan beskrivas såhär; Jag har blandat ursprung och är född i Polens huvudstad Warszawa men är Kanadensisk medborgare. Jag har bott i både Polen och Kanada som barn och flyttade till Sverige tack vare pappas volleybollspelande. I Sverige spenderade jag halva min barndom och mina tonår i Blekinge varpå jag har en något knasig dialekt. Jag älskar att resa och har varit i bland annat Thailand, Grekland, Spanien, England, Argentina, Peru, Mexico, Costa Rica, Brasilien, Bolivia, Frankrike, Österrike, Tyskland, Polen, Kanada, Schweiz, USA med mera. Jag flyttade till Stockholm som 20-åring för att uppfylla min dröm om att bli makeup artist och har sedan dess hunnit ta C.I.D.E.S.C.O examen i makeup och utbildat mig till auktoriserad hudterapeut. (Arbetar inte aktivt som hudterapeut idag, men brinner lika mycket för hud&hudvård). Jag är även hårstylist samt har jobbat mycket med naglar. Jag har också gjort en avstickare ett år då jag pluggade pedagogik, näringslära och rättskunskap, men insåg att min passion låg i skönhetsbranschen. Sedan dess har jag hunnit jobba för flera olika makeup-och hudvårdsmärken. Jag har jobbat i butik, med utbildning, som frilans både för Mika’s samt haft eget företag, jobbat på TV, som översättare för ett stort märkes egna tidning och senaste fem åren har jag arbetat som utbildare för en av Sveriges största skönhetsleverantörer, Dermarome, där jag varit utbildare för både Decléor, bliss och senaste åren för ett av mina favoritmärken bareMinerals. En roll där jag utbildat såväl blivande hudterapeuter, makeup artister och frisörer till yrkesmässigt aktiva sådana. Allt ifrån ingrediensteknologi till hygien, massagetekniker, produktkunskap, hud & hudlära, appliceringstekniker och makeup. Allt från baskunskaper till brud, fashion och skönhet. Hösten 2015 valde jag att säga upp mig från mitt arbete som utbildare och är sedan årsskiftet i uppstarten av mitt egna företag som frilans. Jag har blandade uppdrag där en stor del består av jobb på SVT och TV4/nyhetskanalen kombinerat med plåtningar, omslag, reportage, bröllop med mera. Jag arbetar även ideellt för organisationen LOOK GOOD FEEL BETTER. Jag är mamma till världens finaste lille kille och förlovad med min drömprins och vi bor alla tillsammans med vår adoptivhund från Irland. Jag kommer skriva om skönhetsrelaterade saker där jag hoppas kunna inspirera och ge tips, blandat med spännande möten och tankar om livet. Kramar D

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *