the BUDGIE collective

”Budgie is a collective for hair, style and individuality. We care for brunette, blonde, curly, straight, short, long, dry, dull and frizzy hair and are excited to create innovative, smart and fun things together with you. Come join our hairstyling universe and let´s make budgies!”

Why Budgie?

Budgies come in so many alterations. They come in yellow, blue, white, green, small, big, long feathered and short feathered. Just like us. We come yellow, we come glowing, we come happy, we come smart, we come individual.

Also, budgies come in pairs and love to socialize and interact, just like humans. That is why we think of them as the ideal representation of the community we want to create.

Why yellow?

We chose the most alluring color! Yellow is a symbol of happiness, energy, freshness and inclusiveness. On top, it is the new millennial pink and main color of our budgies!

By connecting and staying in touch with consumers a.k.a budgies the brand shares ideas, information, inspiration and in return gets crucial feedback to keep improving and evolving the assortment and the brand.

The products

Budgie presents hairstyling and hair care products to cater your daily hair routine with caring, cleansing and styling essentials featuring natural oils and sulphate-free shampoos. The products are scented with green, fruity notes blended by a fragrance house in Grasse, France. The products are vegan and made in Sweden.


More about the products I will be trying

the power volume dry shampoo for hair high on life – a dry shampoo that also boosts volume and texture, is resfreshing and oil absorbent

the all-inclusive finishing spray for usual business – a finishing hairspray that amps up the shine and gives weightless hold and frizz-control

the dry shampoo foam for a bouncy restart – a dry shampoo foam for soft volume and body, with a refreshing unique formula

the sea salt mist for breezy beach waves – a saltwater spray with texturizing atlantic sea salt for a tousled and wavy finish

a sparkling shimmer mist for dazzling nights – a shimmer mist with nourishing rice oil that gives hair an ice crystal shimmer


The above products are just a few of the full assortment. The budgie collective also has shampoos, conditioners, curl cream, wax and much much more.

The budgie collective is exclusively sold at KICKS and will be available in every store starting tomorrow ?

av Dominika Newelska

OM MIG Jag är en milkshake av olika nyanser, som enklast kan beskrivas såhär; Jag har blandat ursprung och är född i Polens huvudstad Warszawa men är Kanadensisk medborgare. Jag har bott i både Polen och Kanada som barn och flyttade till Sverige tack vare pappas volleybollspelande. I Sverige spenderade jag halva min barndom och mina tonår i Blekinge varpå jag har en något knasig dialekt. Jag älskar att resa och har varit i bland annat Thailand, Grekland, Spanien, England, Argentina, Peru, Mexico, Costa Rica, Brasilien, Bolivia, Frankrike, Österrike, Tyskland, Polen, Kanada, Schweiz, USA med mera. Jag flyttade till Stockholm som 20-åring för att uppfylla min dröm om att bli makeup artist och har sedan dess hunnit ta C.I.D.E.S.C.O examen i makeup och utbildat mig till auktoriserad hudterapeut. (Arbetar inte aktivt som hudterapeut idag, men brinner lika mycket för hud&hudvård). Jag är även hårstylist samt har jobbat mycket med naglar. Jag har också gjort en avstickare ett år då jag pluggade pedagogik, näringslära och rättskunskap, men insåg att min passion låg i skönhetsbranschen. Sedan dess har jag hunnit jobba för flera olika makeup-och hudvårdsmärken. Jag har jobbat i butik, med utbildning, som frilans både för Mika’s samt haft eget företag, jobbat på TV, som översättare för ett stort märkes egna tidning och senaste fem åren har jag arbetat som utbildare för en av Sveriges största skönhetsleverantörer, Dermarome, där jag varit utbildare för både Decléor, bliss och senaste åren för ett av mina favoritmärken bareMinerals. En roll där jag utbildat såväl blivande hudterapeuter, makeup artister och frisörer till yrkesmässigt aktiva sådana. Allt ifrån ingrediensteknologi till hygien, massagetekniker, produktkunskap, hud & hudlära, appliceringstekniker och makeup. Allt från baskunskaper till brud, fashion och skönhet. Hösten 2015 valde jag att säga upp mig från mitt arbete som utbildare och är sedan årsskiftet i uppstarten av mitt egna företag som frilans. Jag har blandade uppdrag där en stor del består av jobb på SVT och TV4/nyhetskanalen kombinerat med plåtningar, omslag, reportage, bröllop med mera. Jag arbetar även ideellt för organisationen LOOK GOOD FEEL BETTER. Jag är mamma till världens finaste lille kille och förlovad med min drömprins och vi bor alla tillsammans med vår adoptivhund från Irland. Jag kommer skriva om skönhetsrelaterade saker där jag hoppas kunna inspirera och ge tips, blandat med spännande möten och tankar om livet. Kramar D

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *