Dinner with PIXI & friends

Last week I was at such a beautiful get-together with PIXI by Petra, to have a look at the over 30 (!) new products just launched.

I haven’t really tried PIXI before (first time I had a good go was actually rescently in This tutorial for LYKO), but it is a brand I’ve been curious about so I was really happy when I was invited to this lovely organized dinner at Vau de Ville in Stockholm. I met up with a couple of friends also invited for a glass of wine and a chat before heading over to the restaurant. This was the night instagram was totally down (my oh my, in a room full of bloggers, youtubers and influencers that were hitting refresh like crazy). But frankly, it was nice being disconnected. We were all more present and it was like a huge girls night out! The down-side is I got so disconnected and in the moment I realize now I didn’t take very many pics.. but the ones I did take are all here 🙂

I can’t really say why it’s taken me so long to discover this brand, but I’m so happy I finally had the pleasure of getting to know PIXI and the smart and humble ladies behind the brand. I had a moment to chat with Sofia, who is Petra’s (PIXI by Petra) sister, and I was so happy to hear that, her background is in skintherapy. And when it comes to all the new products there’s not one product of the new launches I’m NOT curious to try!

Obviously, I won’t go through over 30 products at once, but I can assure you that you will be meeting up with PIXI here more than once 🙂

Here are some pictures of all the newness presented at dinner,


Eyeshadow palettes, one warm & one cool

Eyeshadows with glitter OUT OF THIS WORLD!

For radiant, brightness & glowing complexionA line of plumping& collagen-boosting products

New sheet masks above, and there are also two kinds of under eye patches ?

Aaaaaand, (drum-roll please) BODY CARE ???


I dove right into my goodiebag as soon as I came home and I have started trying out the products – so please keep an eye out and look forward to first impressions and reviews shortly.

Thank you PIXI by Petra & Strand showroom for an amazingly cozy, friendly and fun night out ❤️?

av Dominika Newelska

OM MIG Jag är en milkshake av olika nyanser, som enklast kan beskrivas såhär; Jag har blandat ursprung och är född i Polens huvudstad Warszawa men är Kanadensisk medborgare. Jag har bott i både Polen och Kanada som barn och flyttade till Sverige tack vare pappas volleybollspelande. I Sverige spenderade jag halva min barndom och mina tonår i Blekinge varpå jag har en något knasig dialekt. Jag älskar att resa och har varit i bland annat Thailand, Grekland, Spanien, England, Argentina, Peru, Mexico, Costa Rica, Brasilien, Bolivia, Frankrike, Österrike, Tyskland, Polen, Kanada, Schweiz, USA med mera. Jag flyttade till Stockholm som 20-åring för att uppfylla min dröm om att bli makeup artist och har sedan dess hunnit ta C.I.D.E.S.C.O examen i makeup och utbildat mig till auktoriserad hudterapeut. (Arbetar inte aktivt som hudterapeut idag, men brinner lika mycket för hud&hudvård). Jag är även hårstylist samt har jobbat mycket med naglar. Jag har också gjort en avstickare ett år då jag pluggade pedagogik, näringslära och rättskunskap, men insåg att min passion låg i skönhetsbranschen. Sedan dess har jag hunnit jobba för flera olika makeup-och hudvårdsmärken. Jag har jobbat i butik, med utbildning, som frilans både för Mika’s samt haft eget företag, jobbat på TV, som översättare för ett stort märkes egna tidning och senaste fem åren har jag arbetat som utbildare för en av Sveriges största skönhetsleverantörer, Dermarome, där jag varit utbildare för både Decléor, bliss och senaste åren för ett av mina favoritmärken bareMinerals. En roll där jag utbildat såväl blivande hudterapeuter, makeup artister och frisörer till yrkesmässigt aktiva sådana. Allt ifrån ingrediensteknologi till hygien, massagetekniker, produktkunskap, hud & hudlära, appliceringstekniker och makeup. Allt från baskunskaper till brud, fashion och skönhet. Hösten 2015 valde jag att säga upp mig från mitt arbete som utbildare och är sedan årsskiftet i uppstarten av mitt egna företag som frilans. Jag har blandade uppdrag där en stor del består av jobb på SVT och TV4/nyhetskanalen kombinerat med plåtningar, omslag, reportage, bröllop med mera. Jag arbetar även ideellt för organisationen LOOK GOOD FEEL BETTER. Jag är mamma till världens finaste lille kille och förlovad med min drömprins och vi bor alla tillsammans med vår adoptivhund från Irland. Jag kommer skriva om skönhetsrelaterade saker där jag hoppas kunna inspirera och ge tips, blandat med spännande möten och tankar om livet. Kramar D

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *