Can’t stop won’t stop – NYX

Yesterday I started my day with an event hosted by NYX cosmetics.

NYX Professional Makeup is a cosmetics company that is a subsidiary of L’oreal. The company was founded in Los Angeles by Toni Ko (at the age of 25) in 1999. It was named after Nyx, the Greek goddess of the night. NYX Professional Makeup is certified and acknowledged by Peta as a cruelty-free brand, and they offer a wide range of vegan-friendly products.

Founder Toni Ko’s family moved to the United States from South Korea when she was thirteen. At age 25, she founded NYX Cosmetics in her 600 square foot building in California, using a $250,000 loan from her parents. The first products developed and sold were jumbo eye pencils, which brought in revenue of $2 million within the first year. The products were initially sold only to beauty professionals before Ko expanded sale to mass-market outlets. The products were marketed as having ”department store quality” while being sold at ”drugstore prices”.

Apart from taking a stand against animal-testing – including not selling their products in China, the brand also strives for inclusivety and shades for everyone.


The most rescently launched products are in the family of base-products. The Can’t stop won’t stop range of liquid foundation, pressed foundation, concealers, setting powder and a new primer.

Inspired by the humid weather of L.A. the can’t stop won’t stop line of products gives you a velvety matte finish made to last all day. With that said, if your skin is on the dry side you should prep skin properly with moisture and perhaps a primer with a hint of glow.

The liquid foundation comes in 45 different shades, from warms, to cools and to neautrals. The pressed powder-foundation comes in 24 shades, the concealer in 24 shades and the setting powder in 6 shades.

There’s also a new primer that helps keep complexion matte and makeup last longer. Use all over or in perticularly greasy areas such as T-zone.

The full series is in store now ?

av Dominika Newelska

OM MIG Jag är en milkshake av olika nyanser, som enklast kan beskrivas såhär; Jag har blandat ursprung och är född i Polens huvudstad Warszawa men är Kanadensisk medborgare. Jag har bott i både Polen och Kanada som barn och flyttade till Sverige tack vare pappas volleybollspelande. I Sverige spenderade jag halva min barndom och mina tonår i Blekinge varpå jag har en något knasig dialekt. Jag älskar att resa och har varit i bland annat Thailand, Grekland, Spanien, England, Argentina, Peru, Mexico, Costa Rica, Brasilien, Bolivia, Frankrike, Österrike, Tyskland, Polen, Kanada, Schweiz, USA med mera. Jag flyttade till Stockholm som 20-åring för att uppfylla min dröm om att bli makeup artist och har sedan dess hunnit ta C.I.D.E.S.C.O examen i makeup och utbildat mig till auktoriserad hudterapeut. (Arbetar inte aktivt som hudterapeut idag, men brinner lika mycket för hud&hudvård). Jag är även hårstylist samt har jobbat mycket med naglar. Jag har också gjort en avstickare ett år då jag pluggade pedagogik, näringslära och rättskunskap, men insåg att min passion låg i skönhetsbranschen. Sedan dess har jag hunnit jobba för flera olika makeup-och hudvårdsmärken. Jag har jobbat i butik, med utbildning, som frilans både för Mika’s samt haft eget företag, jobbat på TV, som översättare för ett stort märkes egna tidning och senaste fem åren har jag arbetat som utbildare för en av Sveriges största skönhetsleverantörer, Dermarome, där jag varit utbildare för både Decléor, bliss och senaste åren för ett av mina favoritmärken bareMinerals. En roll där jag utbildat såväl blivande hudterapeuter, makeup artister och frisörer till yrkesmässigt aktiva sådana. Allt ifrån ingrediensteknologi till hygien, massagetekniker, produktkunskap, hud & hudlära, appliceringstekniker och makeup. Allt från baskunskaper till brud, fashion och skönhet. Hösten 2015 valde jag att säga upp mig från mitt arbete som utbildare och är sedan årsskiftet i uppstarten av mitt egna företag som frilans. Jag har blandade uppdrag där en stor del består av jobb på SVT och TV4/nyhetskanalen kombinerat med plåtningar, omslag, reportage, bröllop med mera. Jag arbetar även ideellt för organisationen LOOK GOOD FEEL BETTER. Jag är mamma till världens finaste lille kille och förlovad med min drömprins och vi bor alla tillsammans med vår adoptivhund från Irland. Jag kommer skriva om skönhetsrelaterade saker där jag hoppas kunna inspirera och ge tips, blandat med spännande möten och tankar om livet. Kramar D

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *