Mina motiveringar i Daisy beauty awards & ”årets rengöring ”

Min självklara vinnare och också den som vann priset bästa rengöring på årets gala var SUNDAY RILEY blue moon cleansing balm
Motivering: Den här smältande rengöringsbalmen tar effektivt bort makeup utan att huden känns torr efteråt. Både konsistens och doft är ljuvliga. Huden känns mjuk efteråt och man känner att denna rengöring inte strippar huden på dess naturliga fetter fastän den så effektivt löser upp även en tyngre makeup. Den mjuka doften påminner mig nästan om hur det känns att krama sin mormor, sådär omhuldande sött. den är dryg och en liten mängd räcker långt!

SISLEY Triple oil-balm makeup remover & cleanser 
Motivering: en rengöring som avlägsnar makeupen och lämnar huden mjuk och ren. Väldigt dryg, vilket är bra med tanke på det höga priset. Jag tycker verkligen väldigt mycket om denna rengöring som remover, men saknar dock att den inte doftar något alls. Huden känns mjuk efter avtvätt och det är det som gör att den hamnar före resterande. Annars tycker jag egentligen att priset är lite högt.

TONY MOLY Floria natura energy cleansing oil 
Jättehärlig rengöringsolja som effektivt tar bort makeup och som rengör utan att torka ut. Konsistensen känns rik utan att den är fet, och den förvandlas till mjölk när man tillsätter vatten. Huden kändes inte stram efter avsköljning vilket är ett extra plus! Gillade denna konsistensen väldigt mycket!

TERESE & SOON everyday cleansing mousse
Jag brukar överlag inte vara så förtjust i rengöringsmousser, men det här var faktiskt en jag gillade. Den löser upp makeup effektivt, och lämnar huden med en känsla av att inte vara torr. Den fluffiga konsistensen gör den lätt att arbeta in på huden och den doftar precis lagom mycket.

WISHFUL clean genie cleansing butter
Den här rengöringen var faktiskt den jag hade svårast att bedöma huruvida jag tycker den gjorde jobbet eller ej. Jag hade lite svårt för konsistensen då den kändes fet men ändå inte riktigt löste upp makeup lika bra som övriga rengöringar. Tyvärr sved denna på mig, så jag vågade bara prova två gånger.

När jag skickade in mina betyg och motiveringar i början på januari så skrev jag även såhär;

Kan säga att min favorit sunday riley var helt överlägsen favorit! Det är det första jag provar från märket och jag är helt såld!!! Älskade denna kategori! 
Svårast var att välja andra och tredje plats, där har jag ändrat mig flera ggr mellan sisley och Tony moly, men landade i att jag föredrar konsistensen på sisley och den fick därför hamna före Tony moly.

Att få det hedersamma uppdraget att sitta med i en jurygrupp är inte bara kul, utan öppnar också upp för att hitta nya personliga favoriter och att upptäcka nya märken. Ett stort stort tack till hela Daisybeauty och team! ❤️

av Dominika Newelska

OM MIG Jag är en milkshake av olika nyanser, som enklast kan beskrivas såhär; Jag har blandat ursprung och är född i Polens huvudstad Warszawa men är Kanadensisk medborgare. Jag har bott i både Polen och Kanada som barn och flyttade till Sverige tack vare pappas volleybollspelande. I Sverige spenderade jag halva min barndom och mina tonår i Blekinge varpå jag har en något knasig dialekt. Jag älskar att resa och har varit i bland annat Thailand, Grekland, Spanien, England, Argentina, Peru, Mexico, Costa Rica, Brasilien, Bolivia, Frankrike, Österrike, Tyskland, Polen, Kanada, Schweiz, USA med mera. Jag flyttade till Stockholm som 20-åring för att uppfylla min dröm om att bli makeup artist och har sedan dess hunnit ta C.I.D.E.S.C.O examen i makeup och utbildat mig till auktoriserad hudterapeut. (Arbetar inte aktivt som hudterapeut idag, men brinner lika mycket för hud&hudvård). Jag är även hårstylist samt har jobbat mycket med naglar. Jag har också gjort en avstickare ett år då jag pluggade pedagogik, näringslära och rättskunskap, men insåg att min passion låg i skönhetsbranschen. Sedan dess har jag hunnit jobba för flera olika makeup-och hudvårdsmärken. Jag har jobbat i butik, med utbildning, som frilans både för Mika’s samt haft eget företag, jobbat på TV, som översättare för ett stort märkes egna tidning och senaste fem åren har jag arbetat som utbildare för en av Sveriges största skönhetsleverantörer, Dermarome, där jag varit utbildare för både Decléor, bliss och senaste åren för ett av mina favoritmärken bareMinerals. En roll där jag utbildat såväl blivande hudterapeuter, makeup artister och frisörer till yrkesmässigt aktiva sådana. Allt ifrån ingrediensteknologi till hygien, massagetekniker, produktkunskap, hud & hudlära, appliceringstekniker och makeup. Allt från baskunskaper till brud, fashion och skönhet. Hösten 2015 valde jag att säga upp mig från mitt arbete som utbildare och är sedan årsskiftet i uppstarten av mitt egna företag som frilans. Jag har blandade uppdrag där en stor del består av jobb på SVT och TV4/nyhetskanalen kombinerat med plåtningar, omslag, reportage, bröllop med mera. Jag arbetar även ideellt för organisationen LOOK GOOD FEEL BETTER. Jag är mamma till världens finaste lille kille och förlovad med min drömprins och vi bor alla tillsammans med vår adoptivhund från Irland. Jag kommer skriva om skönhetsrelaterade saker där jag hoppas kunna inspirera och ge tips, blandat med spännande möten och tankar om livet. Kramar D

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *